Menimme lentokentälle tosiaankin junalla. Pakko kehua kuinka vaivatonta ja helppoa sinne meno oli. Selvät opasteet ja ei tarvinnut kävellä liian pitkiä matkoja.

20160501_074420.jpg

Lento lähti ehkä 5 minuuttia myöhässä. Oli kiva katsella ikkunasta kuinka aurinko paistoi ja kun tiesi, että perillä ei olisi niin nätti ilma.

Oli myös huvittavaa seurata Minttua joka oli suhteellisen ihmeissään monista asioista. (Kuten että saimme kuulokkeet ja meillä oli omat näytöt mistä pystyi katsomaan monia eri elokuvia ja sarjoja.)

Melko pian ylösnousun jälkeen tarjoiltiin lounas. Vaihtoehtoina oli lihapullat ja muusi tai pastaa ja kanaa. Itse otin lihapullat ja Minttu pastan.

20160501_153834.jpg20160501_153828.jpg

Lento sujui hyvin. Vähän oli turbulenssia jossain vaiheessa, muttei paljoa. Katsoin yhden elokuvan samalla kun Minttu nukkui tai katsoi myös jotain. 

20160501_134305.jpg

20160501_144413.jpg

Lennon laskeuduttua seurattiin muita. Pakko sanoa, että JFK lentokenttä on todella iso ja pakko myös sanoa että suhteellisen sekava. Koska seurasimme vain muita, päädyimme väärään jonoon sillä tuntui että kaikki ohjattiin siihen. Vasta muutaman minuutin kuluttua tajusin että olimme väärässä jonossa ja kysyin ohjaajalta mihin meidän piti mennä, joka paljasti että piti vain kävellä suoraan, jossa oli uusi jono. Siinä saimme jonotella jonkun aikaa, kunnes pääsimme tyypille, joka otti meistä kuvat, sormenjäljet ja leimasi passin. Tämän jälkeen pääsimme odottelemaan laukkujamme. Mintun laukku tuli ihan kuten pitikin, mutta joku oli nostanut laukkuni pois hihnalta. Onneksi joku henkilökunnasta tuli sanomaan asiasta.

Siitä sitten pääsimme taas jonottamaan ja antamaan lentokoneessa täytetyt laput. Olin turhaan jännittänyt koko tilannetta, sillä meitä ei pysäytetty muuten.

Tästä kun pääsimme ulos, alkoi vuorostaan taksin etsiminen.

20160501_171833.jpg

Olin luullut koko ajan, että taksin saaminen olisi ollut helppoa, mutta jouduimme taas jonottamaan jotain yli 30 minuuttia. Erittäin ärsyttävää. Olisi vain pitänyt tilata auto uberin tai jonkun muun kautta. Vihdoin kun pääsimme taksiin, alkoi suunta kohti Manhattania. Oli kiva katsella ohi meneviä taloja ja paikkoja.

Viimeinkin pääsimme perille,  mutta sitten alkoi uusi hankaluus, kun ei ollut WiFiä ja piti saada yhteys meidän majoittajaan. Seisoskelimme jonkun aikaa oven takana, kunnes siirryimme jonkin matkaa, että saimme WiFin ja majoittaja oli laittanut viestillä mihin oli laittanut avaimet ja mikä huone oli meidän. Vihdoinkin pääsimme perille!

Lähdimme siitä sitten metsästämään kauppaa. Joka löytyi vähän matkan päästä. Tosin siellä oli tosi kallista verrattuna suomeen. Mutta oli pakko saada jotain syömistä. Myöhemmin yritämme löytää isomman kaupan, jossa olisi edes vähän halvempaa.

20160501_192242.jpg

Siitä sitten palasimme kämpällemme, söimme vähän ja menimme nukkumaan hieman yli 20.00.

Mulla oli ollut koko päivän lentosukat jalassa, jotka auttoivat paljon. Lennon aikana jalat ei turvonneet niin paljoa ja ne oli todella mukavat.

20160501_064450.jpg